Élőkép Színház // Living Picture Theatre [2011-2019]

Tarot Labirintus

2011 óta rendszeres előadóként Bérczi Zsófia Labirintusában

szerepek: I. Mágus // XX. Ítélet

A Tarot Labirintus kivételes előadásformát követ: kommunikációs helyzeteken keresztül önismereti előadásba vagy ha úgy tetszik filozófikus szerepjátékba hívja a nézőt. A díszlet hol egy fehér textilből és bambusz-vázból épült labirintus, máskor ókeresztény kripta (Kiscelli Múzeum), vagy japánkert melyben a látogató egyénileg bolyong.

Belépéskor huszonnégy lefordított kártyalap közül kell választani. E lapok életszerepeink több ezer éves szimbólumai – a Tarotkártya Nagy Arkánumai (az arkánum szó gyógyírt jelent), melyek közül a belépő látogató egyet fog megszemélyesíteni a kertben tett önismereti zarándoklat során a választott arkánum színének megfelelő kalapban.

Ha a látogató elindul önmagát megkeresni és megismerni, a kripta kis tereiben rá váró Élő Tükrök – a kártyalapokról megelevenedett Nagy Arkánumok – mutatnak fel reflexiókat az ő szerepük szemszögéből a látogató szerepének, akinek az a feladata, hogy felismerje, melyek számára azok a tükrök, melyek az ő személyiségét vagy a jelen életszerepét a leginkább tükrözik. A találkozások egyes élményeit érdemes menet közben lejegyzetelni, melyhez füzetet biztosítunk.

Az előadás a látogatót arra inspirálja, hogy elgondolkodjon az élet különböző archetípusos alapfogalmairól – melyek a Tarot lapjaiban felismerhetők – azok viszonyáról, és ezek jelenlétéről a saját életében, aktuális élethelyzetében. Az önismereti út célja az, hogy a látogató megértse és megélje a szerepét, és azzal kapcsolatosan olyan felismeréseket illetve elhatározásokat tegyen, melyek kihatnak majd az egyéni életére is.

Tarot Labirintus videó

 

Élőkép Színház: Lepkévé válás / Becoming a butterfly

2012, videó

Etűdök alapszínekre

Darutánc / Hullámtér / Pirosruhások // 2013

Performance-ok

Műcsarnokban, Múzeumok Éjszakája rendezvényen és köztéren

 

Info

Category:
Date: